ÇİM ALANLARINDA GÜBRELEME
Çim alanlar sık sulandığı için organik maddelerini çabuk kaybeder. Sağlıklı bir çim için yılda birkaç kere besin takviyesi yapmak gerekir.
Yeşil alanların bakımında en önemli madde azottur. En uygun gübreleme zamanları; erken sonbahar (eylül), erken kış (kasım başı), erken bahar (mart-nisan) ve geç bahar (mayıs) dır.
YABANCI OT KONTROLÜ
Yabancı ot, çim alanı içerisinde istenmeyen bitkilerin tümünü içeren bir terimdir. Yabancı otlar, rekabet gücü son derece yüksek, çevre şartlarına karşı dayanıklı ve çoğu çim türlerinden daha hızlı gelişme özelliğine sahip türlerdir. Bu tohumlar kısa sürede çim alana yayıldığı gibi çimlenme özelliğini uzun yıllar koruyabildiği için çim türlerine göre büyük üstünlük sağlarlar.
Yabancı otlar ile fiziki olarak veya kimyasal ilaçlarla mücadele yapılır.
ÇİM ALANLARINDA BİÇİM
Yağışı bol dönemlerde çimler çabuk uzadığından böyle dönemlerde çimlerin haftada iki kere biçilmesi gerekmekle beraber, daha kuru havalarda haftada bir ya da hatta bazen daha seyrek biçmek yeterli olmaktadır. Çim biçim zamanı için kriter periyottan ziyade çimlerin uzunluğu olmalıdır. 5 cm’yi geçen çim biçilmelidir.